Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen

Gîtes et Chambres d'hôtes de Wallonie dompelt u onder in de bewogen geschiedenis van Wallonië en combineert de weldaden van een verblijf in een comfortabele vakantiewoning met het ontdekken van markante gebeurtenissen in de geschiedenis van Wallonië.

Ontdek locaties waar de emoties uit het verleden steeds aanwezig blijven.

Met de verblijven Herdenking en Begraafplaatsen zullen de Eerste wereldoorlog, de Tweede wereldoorlog met zijn bekende Slag om de Ardennen en de Slag van Waterloo binnenkort geen geheimen meer hebben voor u! Neem een duik in het hart van deze drie markante historische gebeurtenissen. Het zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die heel wat sporen nalieten in Wallonië. Grafmonumenten die werden opgericht ter nagedachtenis van zij die voor hun vaderland stierven, of strijdperken zoals forten, slagvelden, martelaarsdorpen of bebouwd erfgoed dat een rol speelde in dit deel van de geschiedenis… allemaal zijn het stille getuigen van het geweld van deze oorlogen en veldslagen, die in het geheugen gegrift staan.

Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen.jpg Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen 3.jpg

Kiezen voor de verblijf Herdenking en Begraafplaatsen is kiezen voor

  • een comfortabele vakantiewoning
  • een vakantiewoning
    • gelinkt aan een bepaalde periode in de geschiedenis door haar oorspronkelijke bestemming of functie (voormalig maison de comité, een huis voor vluchtelingen, een woning in een martelaars- of verwoest dorp).
    • dicht bij een symbolische plaats (slagveld, militaire begraafplaats, fort, martelaarsdorp), een interpretatiecircuit, museum of attractie omtrent deze gebeurtenissen.
  • gastheren die hun passie met u delen door u symbolische plaatsen, activiteiten en/of evenementen te laten ontdekken of u een lokale contactpersoon aanbevelen.
Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen 4.jpg Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen 1.jpg

Met de verblijf Herdenking en Begraafplaatsen krijgt u een ervaring vol emoties en herinneringen. Bezoek de historische slagvelden en breng hulde aan de gesneuvelde helden. Herinner u de gewapende conflicten die de geschiedenis op haar kop hebben gezet.

Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen 5.jpg Verblijf Herdenking en Begraafplaatsen 6.jpg