COVID-19

 • Mag je nog naar België reizen ?

  Van 27 januari tot 18 april 2021 is recreatief/toeristisch reizen van of naar België verboden. Alleen essentiële reizen zijn toegestaan (zakelijke redenen, gezinsredenen, humanitaire redenen, studieredenen, grensbewoners, dierenverzorging, wettelijke verplichtingen, verplaatsingen).

  Om een essentiële reis te maken, moet je aan volgende voorwaarden voldoen :

  - Je beschikt over een negatieve PCR-test die ten vroegste 72 uur voor je vertrek uit een rode zone naar België is uitgevoerd.

  - Je beschikt over een ingevulde verklaring op eer. Je moet deze verklaring op eer steeds bij je hebben.

  - Verblijf je langer dan 48u in België of kom je met het vliegtuig of de boot of kom je met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België ? Vul het Passagier Lokalisatie Formulier ten vroegste 48uur voor je aankomst in België in.

  Op basis van je antwoorden en de kleurencode van het land van waaruit je vertrekt, berekent het formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact.
  Krijg je een sms ? Je bent een hoog risicocontact. Je moet in quarantaine en je laten testen op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een code per sms.
  Krijg je geen sms ? Je hoeft niet in quarantaine.

  - Reis je vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika of Zuid-Amerika ? Ga 10 dagen in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een sms.

   

 • Zijn de gîtes en B&B’s open ?

  Ja. De gîtes en B&B’s zijn momenteel open.

 • Wat zijn de huidige maatregelen ?

  Tot minstens 30 april 2021 kan een gezin (mensen die onder hetzelfde dak wonen) een toeristische accommodatie huren met maximaal één knuffelcontact, waarbij de richtlijnen met betrekking tot het knuffelcontact moeten worden nageleefd. Vanaf 8 maart 2021 mogen er buiten bijeenkomsten worden gehouden met maximaal 10 personen (afstand van 1m50 of het dragen van het masker), kinderen tot 12 jaar oud zijn niet meegenomen.

  Het niet naleven van deze regel leidt tot een boete van € 250 per persoon.

  Bij een "lockdown party" krijgt u een boete van € 750 per persoon, € 4.000 voor de organisator van het feest en/of doorverwijzing naar de rechtbank.

 • Bieden B&B’s nog steeds ontbijt en table d'hôtes aan ?

  Ja. Het verstrekken van maaltijden is nog steeds toegestaan, maar alleen op de kamer zelf. Niet alle B&B’s bieden table d'hôtes aan. Informeer op voorhand bij uw vakantieverblijf.

 • Door de samenstelling van mijn groep kan ik de maatregelen van de regering niet naleven. Mag ik mijn boeking annuleren ?

  Gelieve rechtstreeks contact op te nemen met de eigenaar van de betreffende accommodatie om uw aanvraag in te dienen en een oplossing te vinden.