Bed and Breakfast - Chimay - Domaine Marie Astrid

Op 12 km van Chimay, in het geboortedorp van Arthur Masson, biedt Domaine Marie Astrid en zijn wijngaard 3 gastenkamers in een gebouw uit 1888. De table d'hôtes biedt kwaliteitsmaaltijden met lokale producten en huisbier.
Meer informatie

Troeven van de accomodatie

  • Online reserveerbaar
  • Rustig
  • Streek gastentafel

Kamers

Blue Skies

3 korenaren De blauwe kamer op het zuiden biedt uitzicht op de tuin, het zwembad en de wijngaard. Ingericht in pastelblauw en muisgrijze tinten. Deze kamer is erg stil en rustgevend voor de ogen.
Tweepersoonskamer - 2 personen
Meer informatie

Into The Mountains

3 korenaren Op het noorden biedt de groene kamer een idyllisch panorama over de omliggende velden. Inhericht met pasteltinten van zeegroen tot olijfgroen.
Tweepersoonskamer - 2 personen
Meer informatie

Sunset

3 korenaren De kleur van de muren harmonieert met die van de lakens en kussens en doet aan de woestijn denken. De inrichting bestaat uit Afrikaanse voorwerpen en een tak van gedroogde rode beuk en een boeket van grassen.
Tweepersoonskamer - 2 personen
Meer informatie

Details

Aantal slaapkamers 3
Aantal niveaus 2
Kamers van de accomodatie 3 Salonhoeken
Binnenuitrusting Badhanddoeken Badjas Bar
Bibliotheek Bureau DVD-speler
Dockingstation voor smartphones Gratis toiletartikelen Haardroger
Hifi keten Kachel Kleerkast
Multifunctionele ruimte Televisie Wi-Fi
Huishoudelijke apparaten Diepvriezer Koelkast
Buitenuitrusting Barbecue Boomgaard Groententuin
Laadstation voor elektrische fietsen Overdekt terras Terras
Tuin Tuinmeubelset
Welzijn Overdekt buitenzwembad
Sport & Vrije tijd Fietsen ter beschikking Gezelschapspelletjes Petanquebaan
Speelzaal
Parking Fietsenstalling Privé parking
Dieren toegelaten Nee
Roken toegelaten Nee

EPC-certificaat

Energieklasse

Ligging

Rue Arthur Masson, 81
6464 Rièzes (Chimay)

Activiteiten in de buurt

  • Hout 1.0 km
  • Bakkerij 7.0 km
  • Zwembad 0.1 km
  • Restaurants 2.0 km
  • Toeristische dienst 12.0 km
  • Apotheek 6.0 km

Eigenaar van de woning

Baudouin NEIRYNCK

Baudouin Neirynck was achtereenvolgens hotelier, headhunter, universiteitsprofessor en wijnmaker voordat hij de eigenaar en uitbater van een b&b werd. Hij is gescheiden en heeft twee dochters, Marie en Astrid, vandaar de naam Domaine Marie Astrid.

Na 40 jaar op 3 continenten (Europa, Midden-Oosten en Azië) te hebben gereisd, vestigde hij zich in Rièzes, een dorpje in de buurt van Chimay aan de Franse grens. 5.000 wijnstokken die in 2019 werden geplant, leden onder de late vorst en de hittegolf en er zullen dus andere druivenrassen aangeplant moeten worden, die beter bestand zijn tegen de huidige klimatologische omstandigheden. Het huis en de bijgebouwen zijn in 2020 en 2021 volledig gerenoveerd om 3 comfortabele slaapkamers te bieden, evenals een eetkamer die is ingericht met familiemeubilair en andere lokale voorwerpen.

Met waarden als gezelligheid, persoonlijke gastvrijheid en een biologische benadering van het leven in het algemeen en de landbouw in het bijzonder, vindt u hier een ontspannen bed & breakfast met maaltijden gemaakt met lokale producten, zowel bij het ontbijt als de table d'hôte.

Gepassioneerd door wijn en zintuiglijk proeven en koken, biedt hij initiatielessen wijnproeven aan. Baudouin Neirynck heeft een doctoraat in de filosofie en publiceerde in 2009 een boek "The Grapes of Wine", uitgegeven door Square One-edities in New York.