Citytrip

Wat dacht u van een korte stedentrip in Wallonië? Ontdek Luik, Namen, Charleroi, Bergen, Doornik en vele andere charmante steden. Deze authentieke steden met een rijke geschiedenis wachten op u !

Verblijf in onze stedelijke gîtes en B&B’s.

Een citytrip biedt u de kans een actieve vakantie te beleven en een ​​buitengewone geschiedenis, een levendig cultureel leven, festivals, optredens, evenementen te ontdekken... Ook het nachtleven is hier erg populair en aanwezig: pittoreske of moderne bars, restaurants voor alle smaken en alle budgetten, zonder alle plaatsen te vergeten waar u complexloos kunt dansen. U wilt ongetwijfeld iets authentieks beleven. Maak van de gelegenheid gebruik om te gaan shoppen! In onze steden vindt u alles om ook de shopaholics te verwennen.

Ontdek tijdens een kort verblijf het leven zoals het is voor de plaatselijke bevolking. Beleef het dagelijks leven en de culturele rijkdom van de mooiste steden van Wallonië. 

Van cultuur en erfgoed tot gastronomie en folklore… er is het hele jaar door heel wat te beleven.

Wallonië heeft 5 grote steden. Elk met zijn eigen geschiedenis, charme, bezienswaardigheden en lekkernijen. Ze zijn allemaal anders, maar allemaal ontvangen ze u met een ongelooflijk gevoel voor gastvrijheid. 

Luik

Luik is een stad die dag en nacht leeft. De bewoners bieden u een warm en hartelijk welkom.

In Luik vindt u een unieke mix van gerenoveerd historisch erfgoed en hedendaagse constructies zoals het treinstation Luik-Guillemins, een ontwerp van de beroemde architect Santiago Calatrava.

Ontdek de culturele rijkdom van deze stad in het Musée de la Vie wallonne en de Grand Curtius. Treed in de voetsporen van de beroemde schrijver van detectiveromans, Georges Simenon.

Neem deel aan de folklore van de stad, vooral tijdens de festiviteiten van 15 augustus in de wijk Outremeuse.

Wandel op zondag langs de oevers van de Maas bij de Marché de la Batte, de oudste markt van België.

Namen

Als hoofdstad van Wallonië koestert Namen zijn rustige en burgerlijke charme. Aan de oevers van Samber en Maas en aan de voet van een citadel, een getuige van 2000 jaar geschiedenis, ontdekt u een wirwar van steegjes met leuke winkels. Laat u meevoeren door de stroming en ontdek de stad op een andere manier aan boord van een riviershuttle, de Namourette.

Terwijl u door het hart van de autovrije stad wandelt, ontdekt u er vele musea, zoals het Musée Félicien Rops. De stad heeft ook 10 sites die geclassificeerd zijn als Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië: Arsenal, de Notre-Dame-kerk ... Een uitzonderlijk erfgoed dat u niet mag missen!

Elk jaar in mei mag u Namur en Mai niet missen, een kermiskunstenfestival waar artiesten en andere troubadours de straten innemen.

Proef de plaatselijke gastronomische delicatesse: de beroemde Wépion-aardbeien, bekend om hun smaak en uitzicht.

De slak, symbool van de stad, herinnert u eraan dat af en toe de tijd nemen om te ontdekken, geen kwaad kan.

Charleroi

De voormalige industriestad Charleroi is erin geslaagd zich op een eigenzinnige manier heruit te vinden. Dankzij het rijke industriële verleden is het een trendy bestemming geworden! U vindt er de getuigen van het industriële verleden van de stad met zijn schoorstenen en zijn terrils, het stripverhaal, straatkunst en alternatieve cultuur. Bezoek het Museum voor Fotografie en het Bois du Cazier, erkend als UNESCO-werelderfgoed.

Bergen

In het verleden ontving de stad Bergen heel wat illustere gasten. In 1837 bracht Victor Hugo er een ​​bezoek. Vijftig jaar later werd Paul Verlaine opgesloten in de stadsgevangenis. Vincent van Gogh vestigde zich er rond 1880.

De culturele hoofdstad van Europa in 2015 biedt een opmerkelijk architectonisch erfgoed, zoals de collegiale Sint-Waltrudiskerk, een meesterwerk van de Brabantse gotische architectuur, of het belfort, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.  

Ook de Grote Markt is een must-see. Dit toeristische epicentrum ziet er geweldig uit met zijn gerestaureerde gevels, grote terrassen en straatjes met kasseien. Er staat ook een smeedijzeren aap die geluk brengt. Maak van de gelegenheid gebruik om zijn hoofd te aaien met uw linkerhand.

Op folkloristisch vlak wordt u op uw wenken bediend met de Doudou. Dit grote volksfeest brengt elk jaar 80.000 mensen samen met als hoogtepunt de strijd van Sint-Joris tegen de verschrikkelijke groene draak.

Doornik

Doornik wordt ook wel eens de Stad met de Vijf Klokkentorens genoemd, wat betekent dat deze stad al van ver te zien is. De wandtapijten hebben deze oude lakenstad beroemd gemaakt in heel Europa. Maak kennis met deze oude glorie in het Musée de la Tapisserie et des Arts du Tissu (Museum voor Wandtapijten en Stoffenkunst). 

Een andere troef van de stad is de Grote Markt boordevol opmerkelijk erfgoed, de smalle voetgangersstraten, de Notre-Dame kathedraal, het meest emblematische gebouw van de stad en geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed, de Gatenbrug, het oudste militaire overblijfsel van België, het Museum voor Schone Kunsten met werken van de grootste meesters (Bruegel, Rubens, Watteau, Monet, ...) en het ziekenhuis Notre-Dame de la Rose, een authentieke 19e-eeuwse apotheek.

Als het om folklore gaat, moet Doornik niet onderdoen voor andere steden! Elk jaar worden de straten ingenomen door het carnaval. Dit geweldige familie-evenement brengt alle ingrediënten van de Belgische folklore samen.

U merkt het: Doornik is een stad waar feesten, gastronomie en folklore een heerlijke mix vormen.

Andere charmante stadjes zijn Aat, Bastenaken, Binche, Bouillon, Chimay, Dinant, Durbuy, Fosses-la-Ville, Hoei, Malmedy, La Louvière, La Roche-en-Ardenne, Louvain-la-Neuve, Malmedy, Marche -en-Famenne, Neufchâteau, Nijvel, Rochefort, Saint-Hubert, Spa, Stavelot, Thuin, Vielsalm, Villers-la-Ville en Waterloo. Ideale bestemmingen om met familie of vrienden de batterijen op te laden of een breed scala aan culturele, sportieve en ontspannende activiteiten te ontdekken.