Mindervaliden vakantie

Iedereen heeft het recht om te genieten van een zorgeloze vakantie en de dagdagelijkse stress achter zich te laten. Daarom heeft Gîtes et Chambres d'hôtes de Wallonie het label Access-i ingevoerd.

Verblijf in vakantiehuisjes en B&B’s die aangepast zijn aan uw behoeften.

Een fysieke of mentale handicap, zelfs van voorbijgaande aard, mag uw bewegingsvrijheid niet beperken en vooral geen reden zijn om niet op vakantie te gaan. Om de toegankelijkheid van haar vakantiewoningen te garanderen, werkt Gîtes et Chambres d'hôtes de Wallonie samen met een betrouwbare partner op het gebied van toegankelijkheid van gebouwen: Access-i. Elk vakantiehuisje en elke B&B met het label Access-i informeren u over de omstandigheden waarin u wordt ontvangen om ten volle van uw verblijf te kunnen genieten. Een ideale oplossing om uw vakantie in de best mogelijke omstandigheden door te brengen met familie of vrienden.

Toegankelijke.jpg

Dankzij een synthetische visual ziet u in een oogopslag in hoeverre de vakantiewoning toegankelijk is voor elke specifieke problematiek.

Hoe lees ik een Access-i ?

access-i-visuel-complet-exemple-fictif.png

Het label Access-i onderscheidt 7 categorieën personen met bijzondere behoeften:

Rolstoelgebruikers.png Rolstoelgebruikers

Personen die moeizaam stappen.png Personen die moeizaam stappen

Blinden.png Blinden

Personen met een visuele beperking.png Personen met een visuele beperking

Doven.png Doven

Personen met een auditieve beperking.png Personen met een auditieve beperking

Personen met begripsproblemen.png Personen met begripsproblemen

Voor elke categorie wordt de mate van toegankelijkheid weergegeven door een kleur :

Autonoom toegankelijk.png Autonoom toegankelijk

Toegankelijk met hulp.png Toegankelijk met hulp

Onbevredigende toegankelijkheid of geen specifieke voorzieningen.png Onbevredigende toegankelijkheid of geen specifieke voorzieningen

Op de website www.access-i.be vindt u een volledige lijst van alle vakantiewoningen volgens uw persoonlijke behoeften, alsook de toegankelijkheid van de sites, evenementen en activiteiten in Wallonië.