Vakantiehuis en B&B : welke verschillen ?

Ontdek de verschillen tussen een vakantiehuis, een bed and breakfast en een origineel overnachten.

Wilt u een vakantiehuis, een B&B of een origineel overnachten boeken in Wallonië maar weet u het verschil niet tussen deze 3 soorten accommodaties ?

Wij helpen u het type accommodatie te vinden dat past bij uw wensen en behoeften !

Wat is een vakantiehuis ?

Een gîte is een huis, onderdeel van een huis of appartement dat u alle infrastructuur (woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer, slaapkamers, tuin, enz.) biedt die u nodig heeft om u "thuis" te voelen. Dit kan zowel op het platteland als in de stad.

Vakantiehuizen in de Ardennen

Een vakantiehuis heeft bij ons een officiële classificatie variërend van 1 tot 5 korenaren/sleutels die het niveau van uitrusting en comfort beoordelen. Een gîte biedt plaats aan 1 tot 50 personen (soms zelfs meer) en kan gehuurd worden voor een kort verblijf (min. 2 nachten), een weekend, een week of zelfs meer. Sommige gîtes zijn te huur vanaf één nacht. Informeer u hierover.

Bovenop het huurbedrag komt het frequent voor dat u een bijdrage gevraagd wordt in de kosten van uw verblijf (elektriciteit, verwarming, water) en extra kosten (schoonmaak, verhuur van huishoud- of bedlinnen, enz.). Er wordt ook een borg gevraagd om eventuele schade tijdens uw verblijf te dekken.

De eigenaar zorgt over het algemeen voor de ontvangst. Hij of zij is beschikbaar maar op een discrete manier. Hij/zij geeft u alle informatie die u nodig heeft om de talrijke rijkdommen van de regio van de gîte te ontdekken.

Ontdek onze vakantiehuizen

Wat is een B&B ?

Bed and breakfast in de Ardennen

Een B&B is een kamer die deel uitmaakt van de persoonlijke woning van de eigenaar of die zich bevindt in een bijgebouw van zijn eigendom, vlakbij zijn woning. Dit kan zowel op het platteland als in de stad zijn. Bij ons heeft een gastenkamer een officiële classificatie variërend van 1 tot 5 korenaren, waarbij het niveau van uitrusting en comfort wordt beoordeeld.

Een huis of eigendom kan 1 tot 5 gastenkamers hebben. Een gastenkamer kan voor één nacht of langer worden gehuurd en is meestal inclusief ontbijt. Dat ontbijt is gevarieerd en uitgebreid en is vaak gemaakt met streekproducten (zelfgemaakte jam, kazen of regionale vleeswaren, enz.). Sommige kamers bieden ook een Table d'Hôtes. Deze is exclusief voorbehouden voor gasten die ter plaatse verblijven, waarbij de eigenaar u uitnodigt om de avondmaaltijd te delen en zo de rijkdom van de regionale keuken te proeven.

U verblijft bij particulieren die u verschillende hoteldiensten aanbieden. Vraag naar de diensten die door uw gastenkamer aangeboden worden.

Tijdens uw gesprekken met de eigenaar zal die u heel wat leren over de regio zodat u zich kunt onderdompelen in de lokale cultuur.

Ontdek onze gastenkamers

Wat is een origineel overnachten ?

Origineel overnachten in de Ardennen

Een toeristische accommodatie wordt als origineel beschouwd wanneer ze zich kenmerkt door een gebruik dat afwijkt van het eigenlijke gebruik, in het bijzonder met betrekking tot de architectuur, het gebruik dat afwijkt van de oorspronkelijke bestemming, de originaliteit van de activiteiten en diensten, de unieke geografische ligging.

Zo’n verblijf kan verschillende vormen aannemen (hut, woonwagen, aak, bubbel, molen ...) en kan dus een zeer uiteenlopend aantal mensen ontvangen. Informeer u hierover.

Gezien het ongebruikelijke karakter heeft deze accommodatie zelden een officiële classificatie maar doorgaans is ze comfortabel ingericht. Ze kan worden gehuurd voor een nacht, een weekend, een week of zelfs meer.

De eigenaar staat over het algemeen in voor de ontvangst. Hij of zij is beschikbaar maar blijft discreet en geeft u alle informatie die u nodig heeft om de talrijke rijkdommen van de streek rond de accommodatie te ontdekken.

Ontdek onze originele accommodaties