Fietsvakantie : B&B en vakantiehuizen voor fietsers

Als je een fervent fietser bent en op zoek naar een unieke reiservaring in de Ardennen, dan hebben wij de beste fietsvriendelijke vakantiehuizen en B&B's voor je geselecteerd. Boek nu je verblijf en geniet van een onvergetelijk fietsavontuur in dit prachtige deel van België.

Kies een vakantiehuis of B&B waar het leuk is om te stoppen en waar de gastheren fietsers graag verwelkomen.

Ben je een fietsliefhebber en op zoek naar het perfecte uitje voor je fietsvakantie ? Kijk dan niet verder dan de prachtige gîtes en chambres d'hôtes met het label "Fiets Welkom", die voldoen aan de behoeften van fietsers. Deze accommodaties bieden een unieke ervaring voor diegenen die hun liefde voor fietsen willen combineren met een ontspannen vakantie.

Stel je voor dat je door een schilderachtig landschap fietst, adembenemende uitzichten bewondert en onderweg stopt bij charmante lokale cafés. Deze vakantiehuizen en B&B's bieden alles wat een fietser zich kan wensen, van veilige fietsenstalling en reparatiefaciliteiten tot voedzame B&B-ontbijten. Met hun kennis van het gebied kunnen de gastheren helpen met het plannen van routes en suggesties geven voor de beste plekken om te bezoeken. Dus pak je koffers, neem je fiets mee en maak je klaar om te trappen.

Waarom kiezen voor een fietsvakantie in de Ardennen ?

fietsvakantie-ardennen.jpeg

Ardennen, is een prachtige regio voor fietsliefhebbers, met gevarieerde landschappen en routes voor alle niveaus. Het is bezaaid met talrijke fietsnetwerken (Réseau Autonome des Voies Lentes (RAVeL), netwerken van knooppunten, fietsroutes (EuroVelo, enz.). Deze maken het mogelijk om meer dan 2.000 kilometer door het land te fietsen. Door te kiezen voor een fietsvakantie in Wallonië kunt u volop genieten van uw passie terwijl u een regio ontdekt die rijk is aan cultuur en geschiedenis.

Wat is accommodatie met het label "Fiets Welkom" ?

fiets-welkom-accommodatie.jpeg

Accommodatie met het label "Fiets Welkom" biedt diensten en faciliteiten die zijn afgestemd op de behoeften van fietsers :

  • Een overdekte, veilige ruimte voor je fiets
  • Een reparatieset met geschikt gereedschap om je fiets te reparere
  • Een verbanddoos
  • Materiaal om je fiets schoon te maken
  • Fietskaarten van de regio en toeristische informatie
  • Informatie over andere "Fiets Welkom" etablissementen
  • Informatie over fietsverhuur en reparatiefaciliteiten in de buurt van je accommodatie
  • Gezond, evenwichtig en vitaminerijk ontbijt

Ze liggen op maximaal 5 km van de RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) of een fietsnetwerk (knooppunten, fietsroutes...).

Hoe herken je een "Fiets Welkom" accommodatie ? 

Vakantiehuizen en B&B's met het label "Fiets Welkom" zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te herkennen en garanderen ze een ontvangst die voldoet aan jouw verwachtingen en aan de behoeften van fietsers.

Fiets Welkom label

De voordelen van een verblijf in een vakantiewoning of B&B voor fietsers

Een verblijf in een "Fiets Welkom" vakantiehuis of B&B biedt een aantal voordelen. Ten eerste kun je genieten van een accommodatie op maat. Bovendien zijn de eigenaars van deze etablissementen vaak zelf fietsliefhebbers en kunnen ze je advies geven over de beste routes en de bezienswaardigheden die je niet mag missen. Tot slot kun je genieten van maaltijden die zijn afgestemd op jouw energiebehoefte, zodat je na een intensieve fietsdag weer helemaal kunt opladen.

Waar ligt deze accommodatie ?

Onze "Fiets Welkom" goedgekeurde accommodaties bevinden zich overal in Wallonië, inclusief de Ardennen. Je vindt vakantiehuizen en B&B's voor fietsers in de populairste toeristische bestemmingen in het zuiden van België : Namen, Dinant, Durbuy, Han-sur-Lesse, Rochehaut, Luik, Namen, Bouillon, Bergen, La Roche-en-Ardenne, Dinant, Houffallize, Bastogne, Chimay, de Lacs de l'Eau d'Heure, enz.