Origineel overnachten in de Ardennen : 25 van de beste adressen

U bent op zoek naar originaliteit voor uw volgende vakantie in de Ardennen ? Onze origineel overnachten biedt u de mogelijkheid om een ander en onvergetelijk verblijf te beleven ! Ontdek ze en beleef een ongewone nacht.

Verlaat de platgetreden paden ! Ontdek onze origineel overnachten !

Origineel overnachten wordt steeds populairder als u op zoek bent naar een unieke vakantie-ervaring. Ardennen biedt een verscheidenheid aan ongewone accommodatie, van waterchalets tot woonwagens.

Wat is een origineel overnachten ?

Origineel overnachten is een soort accommodatie dat verschilt van traditionele accommodatie zoals hotels, hostels, vakantiehuizen, bed and breakfast...

Dit zijn accommodaties die op ongebruikelijke en creatieve manieren zijn ontworpen om u een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring te bieden.

Ze kunnen op ongebruikelijke plaatsen worden geplaatst of gebouwd van onverwachte materialen, en bieden vaak een originele leefomgeving, zoals slapen in een transparante luchtbel, een houten ton, een woonboot of een woonwagen.

De verschillende soorten bijzondere overnachtingen in de Ardennen

Verblijf in een chalet op het water, een woonwagen, een transparante luchtbel, een schuit, een windmolen, een piepklein huisje, een houten kubus of zelfs originele B&B's. Welke origineel overnachten  u ook kiest, u zult een ongelooflijke ervaring beleven.

Al onze origineel overnachten staan garant voor comfort en originaliteit. Ze beschikken over een comfortabel bed, verwarming, een kleine woonkamer, een kitchenette en een badkamer. Zo kunt u een unieke vakantie doorbrengen in alle comfort. Ze zijn gelegen in een ongerepte natuurlijke omgeving, zodat u opnieuw contact kunt maken met de omringende natuur.

In de Ardennen is er een grote verscheidenheid aan origineel overnachten :

1. Chalets op het water om in slaap te vallen met het zoete geluid van water

Chalets op het water in de Ardennen - Origineel overnachten

Chalets op het water zijn een populaire accommodatie optie in de Ardennen. Stelt u zich eens voor dat u wakker wordt met het geluid van waterlapjes en dat u op een drijvend terras kunt ontbijten. Deze huisjes bieden een unieke en ontspannende vakantie-ervaring. Ze zijn uitgerust met alle moderne gemakken, zoals een kitchenette en een badkamer.

Een van de meest populaire plekken om te verblijven in een huisje aan het water is de Aqualodge. Deze plek ligt in de buurt van Maredsous en biedt diverse waterchalets met een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

2. De woonwagens om te genieten van de natuur met het comfort van een thuis

woonwagens-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

Als u op zoek bent naar een bohemien sfeer voor uw vakantie in de Ardennen, kies dan voor een woonwagen. Comfortabele huisjes op wielen. Deze accommodaties bieden een kleurrijke en warme inrichting, met vintage stoffen en meubilair. U kunt genieten van een comfortabel en origineel verblijf op het platteland.

De woonwagens zijn uitgerust met een kitchenette en een badkamer, voor een comfortabel verblijf. Ze zijn gelegen in rustige en rustige plaatsen, omgeven door de natuur.

Op Belgisch grondgebied zijn verschillende woonwagens aanwezig waaronder de woonwagen Les Mésanges in Rebecq, een woonwagen in een kleine omkasting met uitzicht op een mooie vijver. Vanaf het overdekte terras kunt u genieten van het uitzicht op de omliggende natuur.

Woonwagens zijn een vakantieoptie als u van de natuur wilt genieten terwijl u van alle gemakken van een huis wilt genieten.

3. Windmolens om te genieten van een adembenemend uitzicht op de natuur

windmolens-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

De oude windmolens kunnen ook verrassend zijn. Ze bieden een charme en een rustieke sfeer die niet te vinden is in andere soorten accommodatie. Stelt u zich eens voor dat u in een comfortabel bed slaapt met een prachtig uitzicht op het platteland vanaf de top van de molen.

Ze staan ook bekend om hun unieke architectuur en design. Ze zijn omgebouwd tot moderne accommodatie met alle nodige voorzieningen, terwijl ze hun oorspronkelijke charme behouden. Gasten kunnen genieten van een ruime woonkamer, comfortabele kamers, een uitgeruste keuken en een moderne badkamer. Ze zijn meestal gelegen op afgelegen en rustige plaatsen, met een panoramisch uitzicht op het omliggende platteland. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar ontspanning en weg te komen van de drukte van het stedelijke leven.

Verschillende windmolens zijn omgebouwd tot toeristische accommodatie, waaronder de Moulin du Ya in La Louvière omgebouwd tot een ongebruikelijke loft op 3 verdiepingen.

Logeren in een windmolen, kunt u genieten van unieke architectuur en design, een prachtig uitzicht op het Belgische platteland en een vakantie-ervaring die u nooit zult vergeten.

4. Transparante luchtbellen voor een ongewone nacht onder de sterren

luchtbellen-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

Voor een originele ervaring kiest u voor een nacht in een transparante luchtbel. Deze atypische accommodaties bieden een unieke ervaring door bewoners toe te staan om te slapen onder de sterren terwijl ze beschermd zijn tegen de kou en het weer.

Ze liggen in een rustige en afgelegen omgeving en bieden een prachtig uitzicht op de sterrenhemel, terwijl u het comfort van een gezellig bed en een eigen badkamer krijgt.

Verschillende sites in de Ardennen bieden transparante luchtbellen, waaronder de luchtbel op het water van het Domaine de Saint-Roch in Couvin. Deze zeepbel wordt op het water geplaatst tussen riet, tussen eilanden, tussen reigers, eenden, met de maan en sterren als plafond. Een Scandinavisch bad verwarmd door een houtvuur, geplaatst op palen, biedt een prachtige ervaring. Wat een magische nacht onder de sterren door te brengen.

5. Woonboten om het uitzicht op rivieren en rivieren te bewonderen

woonboten-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

Een verblijf in een woonboot is een unieke ervaring. Schepen zijn schepen die van oudsher gebruikt zijn om goederen te vervoeren op rivieren in de Ardennen. Echter, steeds meer schepen zijn veranderd in ongebruikelijke accommodaties voor vakantiegangers op zoek naar een unieke ervaring. U kunt het leven op het water ontdekken en genieten van een originele accommodatie die alle gemakken van een klassieke accommodatie biedt. De schepen bieden een unieke charme en sfeer die niet in andere soorten accommodatie te vinden zijn.

De schepen zijn ingericht om een ongebruikelijke accommodatie te bieden met alle comfort en om een geweldig moment van ontsnappen door te brengen.

Gasten kunnen genieten van een ruime en goed uitgeruste woonkamer, comfortabele kamers, een uitgeruste keuken en een moderne badkamer. Sommige woonboten hebben zelfs een jacuzzi zoals de woonboot La Valse Lente in Namen voor een onvergetelijk moment van ontspanning. Deze commerciële schuit wordt omgebouwd tot een riviergite en ligt aan de Maas afgemeerd.

Een verblijf in een woonboot biedt een adembenemend uitzicht op de Belgische rivieren. U kunt de passerende boten en de omliggende landschappen vanuit uw ongebruikelijke accommodatie observeren. Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar ontspanning en genieten van de rustige sfeer van het leven op het water.

Logeren op een woonboot, kunt u genieten van een atypische accommodatie met alle comfort met een adembenemend uitzicht op de Belgische rivieren.

6. Houten kubussen voor een milieuvriendelijke vakantie

houten-kubussen-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

Als u op zoek bent naar een verrassende en originele accommodatie voor uw volgende vakantie in de Ardennen, houten kubussen kunnen een optie om te overwegen.

De kubussen zijn voornamelijk gebouwd van natuurlijke materialen en zijn een alternatief voor traditionele huisjes en huisjes. Ze hebben een uniek en origineel ontwerp. Ze zijn vaak gebouwd in ruw hout en hebben een rustieke en warme sfeer. Hun kubieke vorm geeft ze een eigentijdse en moderne look die perfect past in het natuurlijke landschap.

Ze zijn vaak uitgerust met alle gemakken van een klassieke accommodatie, met een uitgeruste keuken, een moderne badkamer en comfortabele kamers. Bovendien worden deze ongewone woningen vaak gebouwd met milieuvriendelijke en duurzame materialen, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn.

Gelegen op plekken die beschermd zijn tegen lawaai, bieden ze u de mogelijkheid om in alle rust te genieten van een warme ruimte. Gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bossen, heuvels en weiden. Een geweldige optie als u uw batterijen wilt opladen en weer wilt aansluiten op de natuur.

Verschillende unieke woningen zijn in houten blokken geplaatst, waaronder de Wild Cube in Durbuy.

7. Tiny houses, van kleine ingenieuze huizen

tiny-houses-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

Tiny houses zijn kleine stacaravans die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden door hun compacte ontwerp en minimalistische levensstijl. Ze bieden een comfortabele en functionele leefruimte, met een verminderde ecologische voetafdruk.

Ze worden steeds populairder vanwege hun praktische en ecologische eigenschappen. Ze zijn ontworpen om energie- en hulpbronnenefficiënt te zijn. Deze kleine huizen zijn vaak uitgerust met zonnepanelen, regenwaterverzamelaars en versterkte thermische isolatie om de impact op het milieu te verminderen. Dit is een geweldige optie voor reizigers die op vakantie hun ecologische voetafdruk willen verminderen.

Ze zijn gebouwd met een ingenieus ontwerp dat het gebruik van ruimte maximaliseert, en uitgerust met praktische opbergmogelijkheden en modulaire meubels om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Dit is een ideale optie als u op zoek bent naar een compacte maar comfortabele accommodatie.

Ze bieden een minimalistische levenservaring die je in staat stelt om je te concentreren op de essentie. U kunt zich loskoppelen van de overconsumptie en afleiding van het dagelijks leven en genieten van een rustige en rustgevende omgeving.

De tiny houses bieden een verminderde ecologische voetafdruk, een ingenieus ontwerp en een minimalistische levenservaring zoals het tiny house Au Creux du Bois in Jalhay.

8. Houten tonnen om weer terug te komen op de natuur

houten-tonnen-origineel-overnachten-ardennen.jpeg

In de Ardennen biedt accommodatie in houten tonnen een unieke en onvergetelijke ervaring als u op zoek bent naar ongebruikelijke accommodatie.

De vaten zijn omgebouwd tot kleine, comfortabele accommodaties, uitgerust met een bed, tafel, stoelen en verwarming voor een aangenaam en comfortabel verblijf. Deze originele woonervaring is ideaal als u op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie-ervaring. Ze zijn vaak gebouwd van gerecyclede materialen, waardoor ze een milieuvriendelijke optie voor reizigers zijn.

Ze zijn opgezet in rustige en afgelegen plaatsen, weg van de drukte van de stad, om een echte ervaring van het leven in de natuur te bieden.

Ze bieden een originele woonervaring, comfortabele accommodatie, een rustige en rustgevende omgeving, evenals een verminderde ecologische voetafdruk zoals de Ton'eau de la Semois gelegen in Herbeumont.

9. Houten hutten voor een terugkeer naar de natuur

houten hut in de ardennen.jpeg

Houten hutten bieden ook een onvergetelijk weekend midden in de natuur. Genesteld in de bomen bieden ze de perfecte setting voor een romantisch uitje, een gezinsvakantie of een solo-weekend. Ze bieden een authentieke ervaring van verbondenheid met de natuur. Geniet van de rust en sereniteit van het omringende bos terwijl je geniet van het comfort van een goed uitgeruste accommodatie.

Uniek overnachten in de Ardennen 

Al onze origineel overnachten liggen verspreid over de vier uithoeken in de Ardennen. Verspreid over heel zuidelijk Belgïe kunt u de rijkdom van de streek ontdekken.

Onze bijzondere overnachtingen bevinden zich in Namen, Durbuy, La Louvière, Jalhay, Couvin, Hannut, Mettet, Erezée, Rebecq, Herbeumont, Doische, Hastière, Anhée en Gesves.

Kortom, als u op zoek bent naar een unieke en andere vakantie-ervaring, zal een origineel overnachten aan uw verwachtingen voldoen.